Těstovinový salát se zeleninou je výborný recept na rychlý, ale sytý oběd. Pohanka, ze které jsou naše těstoviny vyrobeny, je výborným zdrojem všech druhů zdraví prospěšných látek, jako je například rutin, který podporuje správné fungování cévní soustavy. Dále je také kvalitním zdrojem bílkovin či vlákniny, která způsobí, že budete po delší dobu cítit pocit sytosti. Zeleninou v našem těstovinovém salátu dostanete do těla potřebné a taktéž zdraví prospěšné vitamíny, vodu a pocit sytosti. Tento náš recept je dle našich osobních preferencí, máme však naději, že vám zachutná. Vhodný je také pro osoby s intolerancí na lepek, pohanka je totiž bezlepková.
Ingredience na těstovinový salát:
1 pohankové těstoviny Šmajstrla (vlnky/vřetena)
4 velká rajčata
1 kapie
1 bílá paprika
½ hlávky ledového salátu
Pár lístků čerstvé bazalky
2 stroužky jemně nakrájeného česneku
Olivový olej
1 Mozzarella (nebo balkánský sýr)
Sůl
Postup přípravy:
Pohankové těstoviny uvaříme v minimálně 1,5l vody s polévkovou lžící olivového oleje. Scedíme, přelejeme studenou vodou a necháme vychladnout. Mezitím si omyjeme zeleninu a nadrobno ji nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme vychladlé těstoviny, natrhanou bazalku a česnek. Zalejeme olivovým olejem a lehce promícháme. Nakonec přidáme mozzarellu nebo balkánský sýr. Podle osobní preference můžeme dochutit solí, pepřem či jiným kořením.