POHANKOVÉ TĚSTOVINY S KYSELÝM ZELÍM

V tomto receptu si ukážeme, jak jednoduše připravit pohankové těstoviny s kyselým zelím. Tento rychlý a výborný recept vám pomůže, pokud budete potřebovat narychlo připravit oběd či večeři. Příprava potrvá jen pár minut, následné vaření také, a postačí vám k tomu jen pár ingrediencí, avšak věříme, že si náramně pochutnáte.

Ingredience:

250 g pohankových těstovin

400 g kysaného zelí

80 g anglické slaniny

1 pár domácí klobásy

1 nadrobno nakrájenou cibuli

Sůl, pepř

Postup přípravy:

Naše těstoviny jsou bezlepkové, tudíž doporučujeme dát do hrnce o trochu více vody, než jste zvyklí, k tomu poté ještě kapku olivového oleje. Po dosažení teploty varu přidejte těstoviny a vařte. Až budou hotové, nechte je ještě 2-3 minuty v horké vodě „dojít“.

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky, velikostně dle vašich preferencí, a vložíme na rozehřátou pánev, kde je lehce osmažíme a vyndáme. Se vzniklým výpekem si nemusíte dělat starosti, dobře nám poslouží – orestujeme na něm cibuli a přidáme nakrájenou klobásu.

Klobásu s cibulí a anglickou slaninou vmícháme do uvařených těstovin, přidáme kyselé zelí, podle chuti můžeme dochutit pepřem či přidat oblíbené koření. Pokud máte raději těstoviny zapečené, můžete je společně s vajíčkem, sýrem nebo obojím dát do trouby a nechat zapéct.

Pohankové těstoviny s kyselým zelím, návrh na servírování

Pohanková mouka je spolu s vodou jediná ingredience, ze které naše těstoviny vyrábíme. Jak se sami po rozkliknutí odkazu můžete přesvědčit, pohanková mouka má mnoho zdravotních benefitů a v kuchyni má velmi široké využití.

Pokud vás náš recept na pohankové těstoviny s kyselým zelím zaujal, neváhejte se podívat na další recepty, které jsme pro vás připravili. Máme naději, že v této kategorii najdete něco, co vás zaujme a že vám naše recepty zachutnají.

Jestliže jste zjistili, že vám nějaké pohankové suroviny došly, tak neváhejte a podívejte se na náš e-shop, valasska-pohanka.cz, kde je jednoduše dokoupíte.