MUFFINY Z POHANKOVÉ CELOZRNNÉ MOUKY ŠMAJSTRLA

Naše muffiny z pohankové celozrnné mouky Šmajstrla si dozajista zamilujete! Chuťově výborné, vláčné a nadýchané, tak bychom je my sami popsali. S použitím pohankové celozrnné mouky jsou k tomu všemu ještě i zdravější alternativou v porovnání s klasickou moukou. Pohanková mouka má v sobě totiž řadu zdraví prospěšných látek, například rutin, který má pozitivní vliv na cévní systém našeho těla. Navíc si na těchto lahodných muffinech mohou pochutnat i lidé, kteří trpí intolerancí na lepek – pohanka je totiž pseudoobilovina, která neobsahuje žádný lepek. Abychom vás však už dále nezdržovali od samotného receptu, pojďme se podívat na ingredience a postup přípravy.

Ingredience na muffiny z pohankové celozrnné mouky Šmajstrla:

250 g Celozrnné pohankové mouky Šmajstrla
4 žloutky
4 bílky + špetka soli
4 polévkové lžíce cukru (může být i třtinový)
1-2 banány (rozmačkané)
200 ml oleje
1 čajová lžička jedlé sody
1 čajová lžička marmelády (můžeme nahradit 1 – 2 banány)

Žloutky společně s cukrem ušleháme, poté přidáme rozmačkaný banán, olej a nakonec prosetou celozrnnou mouku se sodou. Z bílků poté ušleháme sníh, ten pomalu vmícháme do těsta. Dejte  si však pozor na to, že těsto bez bílků je velice tuhá hmota. Formičky na muffiny naplníme zhruba do poloviny,  doprostřed těsta následně dáme čajovou lžičku marmelády a opět zakryjeme těstem.
Pečeme na 175°C cca 20 min.
Tip: Do těsta místo marmelády můžeme vmíchat 1 – 2 banány.

Muffiny z pohankové celozrnné mouky Šmajstrla, naservírované

Pohanková mouka má mnoho zdravotních benefitů a v kuchyni má velmi široké využití.

Pokud vás naše muffiny z pohankové celozrnné mouky Šmajstrla zaujaly, neváhejte se podívat na další recepty, které jsme pro vás připravili. Máme naději, že v této kategorii najdete něco, co vás zaujme a že vám naše recepty zachutnají.

Jestliže jste zjistili, že vám nějaké pohankové suroviny došly, tak neváhejte a podívejte se na náš e-shop, valasska-pohanka.cz, kde je jednoduše dokoupíte.