V tomto receptu si ukážeme, jak jednoduše připravit pohankové těstoviny s kyselým zelím. Tento rychlý a výborný recept vám pomůže, pokud budete potřebovat narychlo připravit oběd či večeři. Příprava potrvá jen pár minut, následné vaření také, a postačí vám k tomu jen pár ingrediencí, avšak věříme, že si náramně pochutnáte.
Ingredience:
250 g pohankových těstovin
400 g kysaného zelí
80 g anglické slaniny
1 pár domácí klobásy
1 nadrobno nakrájenou cibuli
Sůl, pepř
Postup přípravy:
Naše těstoviny jsou bezlepkové, tudíž doporučujeme dát do hrnce o trochu více vody, než jste zvyklí, k tomu poté ještě kapku olivového oleje. Po dosažení teploty varu přidejte těstoviny a vařte. Až budou hotové, nechte je ještě 2-3 minuty v horké vodě „dojít“.
Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky, velikostně dle vašich preferencí, a vložíme na rozehřátou pánev, kde je lehce osmažíme a vyndáme. Se vzniklým výpekem si nemusíte dělat starosti, dobře nám poslouží – orestujeme na něm cibuli a přidáme nakrájenou klobásu.
Klobásu s cibulí a anglickou slaninou vmícháme do uvařených těstovin, přidáme kyselé zelí, podle chuti můžeme dochutit pepřem či přidat oblíbené koření. Pokud máte raději těstoviny zapečené, můžete je společně s vajíčkem, sýrem nebo obojím dát do trouby a nechat zapéct.