Pohanku loupeme již po 5 generací mechanicým způsobem, jak nás naučili náš dědeček a otec. Díky tomuto způsobu loupání v ní zůstávají všechny vitamíny, aminokyseliny a minerální látky, které v pohance vyrostly. Je to stále živé zrno, i po oloupání má vzklíčivé vlastnosti. Pozor, už nevyroste, ale po vlhčení v klíčící misce, pustí klíček do půl centimetru, v něm jsou navíc enzymy. Celé zrno pohanky nazval náš pradědeček Kroupou a to proto, že se dávala a stále dává u nás na Valašsku do jelit, místo obilných krup. Je to celé neporušené zrníčko pohanky. Její využití je různé, buď jako příloha, nebo hlavní pokrm. Práce s pohankou kroupu je velice snadná, stačí spařit přes noc nabobtnané zrno, nemusí se vařít, díky tomu v ní vše zůstane, tak jak vyrostlo. Gastro balení pohanky kroupy máme také ve vahách: 15 kg, 10 kg a k zasílání také 5 kg.
Objednávky k zaslání vytvoříte nejsnadněji přes www.valasska-pohanka.cz