V našem rodinném mlýně šetrně mechanicky loupaná česká pohanka, způsobem tak aby v ní zůstávaly veškeré vitamíny. Samozřejmostí je její přirozená bezlepkovost, v našem mlýně totiž zpracováváme pouze českou pohanku, tím pádem se nemůže kontaminovat lepkem. Pohanka lámanka je oloupaná pohanka dále přemletá na menší velikost, tak aby se do zrníčka dostala lépe voda a tím pádem bude rychleji naměklá. Pohanka lámanka je vhodná jako příloha, můžeme jí použít i jako zavářku do polévky, nebo si ji jen tak vsypejte do jogurtu místo vloček. Naši pohanku nemusíte vařit! Pohanku můžeme jíst denně, náš mlynář Arnošt říkával: „Pohanku jsme jídávali 6x v týdnu, jen v neděli bylo maso.“
Objednávky k zaslání vytvoříte nejsnadněji přes www.valasska-pohanka.cz